Κορυφαίοι προορισμοί για τον χειμώνα στην Ελλάδα

Ξενοδοχεία στα Ιωάννινα.

Ιωάννινα

Ξενοδοχεία στα Μετέωρα.

Μετέωρα

Ξενοδοχεία στο Πήλιο.

Πήλιο

Ξενοδοχεία στη Λίμνη Πλαστήρα.

Λίμνη Πλαστήρα

Ταξίδι στο Άμστερνταμ: H πόλη της τουλίπας.Ολλανδία… τουλίπες, ποδήλατα, κανάλια, διασκέδαση και φυσικά ταξίδι στο Άμστερνταμ! Πρωτεύουσα της Ολλανδίας και πόλος έλξης για νεαρούς τουρίστες και όχι μόνο. Η πόλη πήρε το όνομά της από τον ποταμό Άμστελ. Φυσική ομορφιά και αρχιτεκτονική κτηρίων που συναρπάζει και συνδέετε άμεσα με τη δομή της πόλης όπως αυτή είναι σχεδιασμένη λόγω των 165 υπέροχων καναλιών της, τα χράχτεν (grachten). Το Άμστερνταμ είναι ιδανικό για διακοπές χαλάρωσης με βόλτες σε πάρκα και στάσεις για καφέ ή μπύρα στα φημισμένα του καφέ και μπυραρίες. Η κουλτούρα της πόλης είναι εμφανής με πολλά και γνωστά μουσεία πολύ γνωστών καλλιτεχνών. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κρατικό Μουσείο του Άμστερνταμ το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα μουσεία στο Άμστερνταμ καθώς και αποτελεί και προστατευόμενο μνημείο της Unesco. Άλλα διάσημα μουσεία είναι τo Μουσείο Βαν Γκογκ και το Μουσείο της Πόλης με έργα των Ροντέν, Πικάσο, Μοντριάαν και Ματίς. Επιλέξτε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη του Άμστερνταμ για να δείτε την Παλαιά Εκκλησία (De Oude Kerk), η οποία είναι η παλαιότερη εκκλησία του Άμστερνταμ και το παλαιότερο σωζόμενο κτήριο της πόλης. Κατασκευασμένη το 1306, διαθέτει εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο και ανήκει στα 100 κορυφαία Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμστερνταμ.


   

Τέλος δείτε το Βασιλικό Παλάτι (Het Koninklijk Paleis Amsterdam): το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία Νταμ (Dam). Κατασκευάστηκε μεταξύ 1648 και 1665 και ανήκει και αυτό στα 100 σημαντικότερα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμστερνταμ. Για όσους θέλουν διασκέδαση στο ταξίδι τους ως γνωστό το Άμστερνταμ είναι πρωτοπόρο σε πολλές μουσικές σκηνές, δεν έχετε παρά να ενημερωθείτε για τις συναυλίες και εμφανίσεις γνωστών Djs που δίνονται στην πόλη σχεδόν καθημερινά. Άλλα διάσημα μουσεία είναι τo Μουσείο Βαν Γκογκ και το Μουσείο της Πόλης με έργα των Ροντέν, Πικάσο, Μοντριάαν και Ματίς. Επιλέξτε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη του Άμστερνταμ για να δείτε την Παλαιά Εκκλησία (De Oude Kerk), η οποία είναι η παλαιότερη εκκλησία του Άμστερνταμ και το παλαιότερο σωζόμενο κτήριο της πόλης. Κατασκευασμένη το 1306, διαθέτει εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο και ανήκει στα 100 κορυφαία Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμστερνταμ. Τέλος δείτε το Βασιλικό Παλάτι (Het Koninklijk Paleis Amsterdam): το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία Νταμ (Dam). Κατασκευάστηκε μεταξύ 1648 και 1665 και ανήκει και αυτό στα 100 σημαντικότερα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Άμστερνταμ. Για όσους θέλουν διασκέδαση στο ταξίδι τους ως γνωστό το Άμστερνταμ είναι πρωτοπόρο σε πολλές μουσικές σκηνές, δεν έχετε παρά να ενημερωθείτε για τις συναυλίες και εμφανίσεις γνωστών Djs που δίνονται στην πόλη σχεδόν καθημερινά. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της πόλης του Άμστερνταμ είναι το γεγονός ότι βρίσκετε χτισμένο σε βαλτώδη περιοχή οπότε το πρώτο μέλημα εξ’ αρχής για την πόλη ήταν η σωστή δόμηση και στήριξη των κτηρίων, γιατί η άμμος και η τύρφη επέβαλε στους ολλανδούς να βρουν λύσεις στήριξης καινοτόμες για την τότε εποχή που χρησιμοποιούνται ακόμα και τώρα όπως είναι η στήριξη σπιτιών σε ξύλινους πασσάλους.
Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο της πόλης είναι η αγάπη των Ολλανδών για τα ποδήλατα. Μπορείτε να γυρίσετε σχεδόν όλη την πόλη κάνοντας ποδήλατο αρκεί βέβαια να το επιτρέπει ο καιρός. Συνεπώς ταξίδι στο Άμστερνταμ χωρίς ποδήλατο δεν γίνετε. Το Άμστερνταμ επίσης διαθέτει γραμμές μετρό, τραμ, λεωφορεία και φυσικά μικρά καραβάκια που πλέουν μέσα στα κανάλια. Ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ μπορείτε να βρείτε όλων των κατηγοριών απλά υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα διάσημα Hostels. Ο καιρός στο Άμστερνταμ δίνει την δυνατότητα στον ταξιδιώτη να το επισκεφτεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου δείχνοντάς του ξεχωριστές ομορφιές ανάλογα με την εποχή. Στην πόλη υπάρχει τεράστια ποικιλία εστιατορίων με όλες τις διεθνείς κουζίνες διαθέσιμες. Φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάστε κάποια σπεσιαλιτέ της Ολλανδικής κουζίνας όπως BamiGoreng που είναι ένα είδος noodles με κρέας λαχανικά και τσίλι, το Erwtensoep το οποίο είναι μια σούπα με αρακά και διάφορα λαχανικά η οποία περιέχει και χοιρινό και καπνιστό λουκάνικο. Τέλος από γλυκά στο Άμστερνταμ θα βρείτε τα Poffertjes κάτι σαν λουκουμάδες, Oliebollen το οποίο είναι κάτι σαν donut και μπορείτε να το βρείτε και σε πλανόδιους πωλητές και πολλά άλλα. Στο Άμστερνταμ μπορείτε να βρείτε τα λεγόμενα Brown Cafe τα οποία ουσιαστικά είναι οι παραδοσιακές ολλανδικές pubs, εκεί φυσικά δοκιμάστε όσες μπύρες θέλετε μέσα από τις ατελείωτες λίστες ετικετών και για συνοδεία επιλέξτε τα διάσημα κεφτεδάκια Bitterballen.

Βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Άμστερνταμ

Συγκρίνετε ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ.

Mini τουριστικοί οδηγοί

Τουριστικοί οδηγοί

Ένα ταξίδι μπορεί να μας προσφέρει μοναδικές στιγμές, φυσικά ανάλογα με τι θέλουμε να ζήσουμε.

  

Περιπέτεια, έντονες εικόνες, μοναδικές γεύσεις ή απλά ηρεμία και χαλάρωση; Διαβάστε τους παρακάτω τουριστικούς οδηγούς και πάρτε μια γεύση από το τι σας περιμένει στο νέο σας ταξίδι!
Ταξίδι στην Πράγα, Ταξίδι στη Ρώμη, Ταξίδι στη Βαρκελώνη, Ταξίδι στο Παρίσι, Ταξίδι στο Βερολίνο, Ταξίδι στο Άμστερνταμ.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Εντυπωσιακά ξενοδοχεία σε μεγαλουπόλεις, ξύλινα σπιτάκια πάνω σε καταπράσινα νερά,

  

αλλά και γραφικά νησιώτικα ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνω στην παραλία σας περιμένουν να τα επιλέξετε. Το ταξίδι σας, θα παραμείνει χαραγμένο στην μνήμη σας για πολλά χρόνια. Εσείς απλά επιλέξτε το μέρος!
Ξενοδοχεία στο Πουκέτ, Ξενοδοχεία στο Παρίσι, Ξενοδοχεία στο Ντουμπάι, Ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη, Ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη, Ξενοδοχεία στην Πράγα.

TROPICAL_ISLANDS_TOURISMO_MIN.jpg

Ξενοδοχεία με πολυτέλεια που συναρπάζει.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Ντουμπάι.

Ξενοδοχεία στο Ντουμπάι

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Λονδίνο.

Ξενοδοχεία στο Λονδίνο

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Πουκέτ.

Ξενοδοχεία στο Πουκέτ

Κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη

Ξενοδοχεία στη Βιέννη.

Βιέννη

Ξενοδοχεία στη Βαρσοβία.

Βαρσοβία

Ξενοδοχεία στο Μόναχο.

Μόναχο

Ξενοδοχεία στο Λονδίνο.

Λονδίνο

ABOUT US

Το Tourismo.gr σας παρέχει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Αφού επιλέξετε την υπηρεσία που θέλετε μεταφέρεστε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες ή ταξιδιωτικές εταιρείες στις οποίες και πληρώνετε για τις παροχές τους (εισιτήρια, δωμάτιο ξενοδοχείου κ.λ.π.).

JOIN US ON FACEBOOK